Medialla ja somella saattaa olla yllättävän vahva vaikutus minäkuvaamme. Esimerkiksi Instagram on täynnä toinen toistaan upeampia kuvia tyylikkäistä ihmisistä ja heidän elämäntyylistään. Mutta monissa tapauksissa se on vain pintaa. Emme tiedä todellisuutta kuvien takana. Sitä todellista elämää, jota ne kiiltokuvamaisen kauniit ihmiset elävät.

Täytyy muistaa, että se on monille heistä työ, josta heidän oikea elämä on kaukana. Kuvat ovat kovalla työllä lavastettuja ja tarkkaan mietittyjä. Sen takia ei kannatakaan verrata itseään heihin. Monet ovat saattaneet saada vaatteita lainaan kuvausta varten, joita he mainostavat seuraajilleen.

Heitä saa ilman muuta ihailla sekä ottaa inspiraatiota omaan tyyliin, mutta itseään ja omia vaatteitaan sekä elämää ei kannata lähteä vertailemaan heihin sen enempää.

Ennen kuin jatkat tästä pidemmälle, käy lukemassa edellinen postaukseni siitä, mitä hyötyä tyylikkyydestä ja oman tyylin tuntemisesta on.

 

 

Viisi tyyliuskomusta, jotka nakertavat uskoa itseemme

Maailma on täynnä erilaisia tyyliuskomuksia, joita ei todellakaan kannata ottaa vakavasti. Seuraavaksi murran viisi tyyliuskomusta, jotka ovat sinun tyylikkyytesi esteenä.

 

1. En tiedä muodista mitään, joten en voi olla tyylikäs 

Sinun ei tarvitse seurata muotia, jotta voit olla tyylikäs. Itseasiassa asia on juuri päinvastoin. Ne ketkä seuraavat ja pukeutuvat muodin mukaisesti joka hetki, ovat hukassa oman tyylinsä kanssa. Heidän vaatevarastonsa vaihtuu jatkuvasti, kun he ostavat koko ajan uusia muotiin tulevia vaatteita.

Tämä pikamuodiksikin kutsuttu ilmiö on ahdistavaa tunkien jatkuvalla syötöllä (huonolaatuisia) vaatteita kauppojen hyllyille. Vaatteet ovat halpoja, jotta ihmisten ostoskynnys olisi matala. Halvalla ei pysty tekemään kovinkaan laadukasta tavaraa, eettisyydestä puhumattakaan.

Ja kun vaatteet menevät nopeasti huonoon kuntoon, ihmiset ostavat lisää uusia vaatteita. Näin vaatteiden kiertokulku pysyy liikkellä koko ajan.

Tyylikäs ihminen pukeutuu omalle tyylilleen uskollisena välittämättä siitä, mikä on muodissa minäkin hetkenä.

 

2. En ole rikas, joten en voi ostaa hienoja ja tyylikkäitä vaatteita

Sinulla ei todellakaan tarvitse olla paljon rahaa, jotta voit olla tyylikäs. Voit ihan yhtä hyvin shoppailla kaikki vaatteesi kirpputoreilta, tai vaikka tehdä itse ja olla silti tyylikäs. Pointtina on se, mitä sieltä ostat. Kun tunnet oman tyylisi ja vaatemakusi, voit tehdä juuri sinun tyyliisi sopivia löytöjä missä vain.

 

3. Minulla on vain vähän vaatteita, joten en voi olla tyylikäs

Sinulla on itseasiassa etulyöntiasema verrattuna niihin, joiden vaatekaapit pursuavat vaatteita.

Kun vaatteita on paljon, on asujen valitseminen niin monesta vaihtoehdosta työlästä ja aikaa vievää. Kun taas vaatteita on maltillisesti, tiedät tasan tarkkaan mitä vaatteita omistat ja vaatteiden yhdisteleminen ja asujen valitseminen on paljon helpompaa. Lisäksi täydentävien vaatteiden ostaminen on helpompaa, kun tiedät tarkalleen mitä tarvitset ja minkä kanssa tulet niitä käyttämään.

 

4. En omista kalliita merkkivaatteita, joten en voi olla tyylikäs

Tämäkin uskomus on aivan väärä. Vaikka ompelisit itse kaikki vaatteesi, voit silti olla hyvinkin tyylikäs. Et tarvitse siihen yhtäkään ns. merkkivaatetta. Jotkut ovat hyvinkin merkkiuskollisia, ja saattavat suosia vain joitain tiettyjä kallita merkkejä, kuten Chanelia tai Louis Vuittonia. Tämä on heidän tyyliään, ja aivan yhtä hyväksyttävää kuin se, että joku toinen käyttää pelkästään itse ompelemiaan ”merkittömiä” vaatteita.

Me olemme kaikki erilaisia, ja myös vaatemakumme ovat erilaiset. Tässäkin asiassa pitää kuunnella vain omaa sydäntään, eikä verrata itseä muihin.

 

5. En ole enää kaksikymppinen, joten en voi olla tyylikäskään

Ja mitä vielä! Googlaa vaikka seuraavat henkilöt: Valerie Ramsey, Carmen Dell’Orefice, Iris Apfel, Francoise de Stael, Lenita Airisto, Kirsti Paakkanen, Aira Samulin ja Karl Lagerfeld. Vain muutamia mainitakseni. Oletko vielä sitä mieltä, että vain nuoret voivat olla tyylikkäitä? Sitähän minäkin. Tyylikkyydellä ei ole mitään tekemistä iän kanssa.

 

 

Tyylikkyys on vain meistä itsestämme kiinni

Me luomme oman tyylimme, ja me itse päätämme millainen tyyli sopii juuri meille. Älä vähättele itseäsi, ja ole rohkeasti juuri se ihana itsesi kuin olet!

Jos mietit, että miksi meidän sitten kannattaisi olla tyylikkäitä, niin käy lukemassa edellinen postaukseni, jossa kerron miksi tyylikkyys on tavoiteltavaa.

Entä jos antaisit stylistin auttaa oman tyylin uudistamisessa?

Mikäli haluaisit apua oman tyylin selvittämiseen, annan sinulle henkilökohtaisesti apua neljän viikon mittaisella Löydä tyylisi -verkkokurssilla, jossa paneudumme oman tyylin luomiseen ja oman unelmien vaatekaapin rakentamiseen erilaisten tehtävien avulla.

Oman tyylin tunteminen helpottaa arkea monin eri tavoin.

  • Se nopeuttaa vaatteiden valitsemista aamuisin.
  • Se säästää sinulta huimia summia rahaa.
  • Vaatekaappisi on siisti ja selkeä päivästä toiseen.
  • Viihdyt vaatteissasi ja tunnet olosi kotoisaksi.

Käy lukemassa kurssista lisää tästä ja ilmoittaudu kurssille, joka saattaa muuttaa elämäsi!

♥ -Anne-

sinun henkilökohtainen tyylimanagerisi