Joulun aika on hyvää myyntisesonkia kaupoille. Se alkaa Black Fridaysta, jatkuu koko joulukuun ihmisten hankkiessa joululahjoja ja päättyy perinteisiin alennusmyynteihin. Onhan se mahtava fiilis, kun löytää jotain kivaa alennettuun hintaan! Siinähän säästää paljon rahaa. Mutta oletko ikinä miettinyt miksi joku vaate tai tavara päätyy alennusmyyntiin? Koska kukaan ei ole halunnut ostaa sitä normaalilla hinnalla. Tai tarjontaa on yksinkertaisesti aivan liikaa. Kauppojen hyllyt ja rekit pursuavat alevaatteita. Pikamuodin johdosta uusia vaatteita tulee kauppoihin muutenkin jatkuvalla syötöllä, ja joulun alennusmyynnit ovat oiva tilaisuus sysätä kaikki myymättä jääneet syksyn ja talven varastot alerekkeihin, jotta saadaan tilaa uusille kevätvaatteille. Alennusmyynneistä saattaa kuitenkin tehdä oikein hyviä löytöjä, mikäli jaksaa penkoa ja nähdä vaivaa. Tarvitaan myös ripaus onnea, että jäljellä on juuri itselle sopivaa kokoa.

 

Seuraavaksi annan 7 vinkkiä miten onnistut tekemään löytöjä alennusmyyntiostoksilla

1. Osta klassikoita ja perusvaatteita. Käy ensin vaatekaappisi läpi, ja mieti tarvitsetko siihen täydennystä. Mikäli esimerkiksi nykyinen talvitakkisi vetelee viimeisiään, kannattaa ennakoida ja katsoa sattuisiko löytymään hyvä talvitakki seuraavaksi talveksi. Perusvaatteita ostaessa ennakointi kannattaa, niin voit oikeasti säästää ostaessasi alennusmyynneistä. Yleensä kun puhutaan klassikoista, tarkoitetaan muun muassa trenssitakkia, pikkumustaa tai valkoista kauluspaitaa. Nämä eivät kuitenkaan ole välttämättä juuri sinun tyyliä, joten silloin niitä ei missään nimessä kannata ostaa. Mieti mitkä ovat sinun klassikkovaatteesi, eli pukeutumisesi kulmakivet ja metsästä alennusmyynneistä niitä. Älä kuitenkaan osta montaa samanlaista vaatetta vain koska ne ovat alennuksessa. Tulee ne alennusmyynnit ensi vuonnakin.

2. Metsästä tyyliisi sopivia WOW-factoreita. Kun vaatekaapissa on perusvaatteet kunnossa, kannattaa niiden ympärille hankkia muutamia asusteita tai yksittäisiä vaatekappaleita, joissa on joku twisti. Niitä on yleensä saatavilla vain rajattu määrä, eli kun onnistut tekemään tällaisen löydön, voit olla tyytyväinen ostokseesi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että on hyvin epätodennäköistä, että vastaan kävelee toinen samanmoinen vaate tai asuste.

3. Älä shoppaile unelmaminällesi. Mieti ennen kuin marssit kassalle, että tuletko varmasti käyttämään kyseistä vaatetta ja minkä muiden vaatteiden kanssa sitä käyttäisit.

Lue lisää unelmaminälle shoppailusta: Unelmavaatteita vai vaatteita unelmalle

4. Älä osta vain koska tuote on alennuksessa. Kun ostaa vaatteita, kannattaa miettiä kuinka paljon yhden käyttökerran hinnaksi tulee. Mikäli ostat 200€ maksavan takin ja käytät sitä koko talven, sanotaanko vaikka noin 120 päivää talven aikana, tulee käyttökerran hinnaksi alle kaksi euroa. Ja hinta vain laskee, jos käytät sitä myös seuraavanakin talvena. Mutta jos mietit, että et millään raaski ostaa noin kallista takkia, vaan tyydyt 50€ maksavaan ihan kivaan takkiin, voi se tulla kalliimmaksi käyttökerroiltaan. Jos ostat tällaisen ihan kivan takin, jota et kuitenkaan pidä kuin pari kertaa, kun huomaat ettei se istukaan päällesi hyvin, tulee käyttökerran hinnaksi 25€. Vaatteen hinta kannattaa aina suhteuttaa tulevien käyttökertojen mukaan, eikä katsoa vain ostohintaa. Laadukkaammat vaatteet maksavat syystäkin enemmän, mutta tällöin myös niiden käyttökerran hinta on pienempi, koska vaate pysyy hyvänä pidempään. Tässä on myös se psykologinen puoli, eli kalliimmista vaatteista tulee myös pidettyä parempi huoli, kun halvoista.

5. Aletuotteita ei yleensä saa palauttaa. Tarkista kaupan palautusoikeus ennen kuin ostat vaatteen. Yleensä kaupat eivät anna aletuotteille palautusoikeutta. Tietysti, jos vaatteessa on selvästi joku vika, on kuluttajalla oikeus palauttaa vaate. Huomaa, että netistä ostettaessa palautusoikeus on aina 14vrk oli tuote alennuksessa tai ei.

6. Älä tyydy ihan kivaan. Tämä koskee niin vaatteen kokoa, mallia ja väriä. Alennusmyynneissä on aina jäljellä vain hajakokoja ja kauden trendivärejä, jotka eivät välttämättä ole olleet asiakaskunnan mieleen. Osta alennusmyynneistäkin vain sellaisia vaatteita, jotka saavat poskesi punoittamaan innostuksesta ja ovat juuri sinun tyylisiä. Et tarvitse enää yhtään hutiostosta kaappisi täytteeksi.

7. Ole sinnikäs. Jos löydät ihanan vaatteen, joka täyttäisi kaikki ostokriteerisi, mutta jäljellä ei ole enää sinun kokoa, niin kysy myyjältä josko kyseistä vaatetta löytyisi sinun koossa muista myymälöistä. Jos ei, niin ota vaatteesta kuva, ja tuotetiedot ylös, ja etsi netistä jos samaa vaatetta löytyisi jostain nettikaupasta. Hyvän vaatteen etsimiseen kannattaa nähdä vähän vaivaa.

Lue lisää unelmavaatteen metsästyksestä tästä.

 

Kommentoi alle, minkä vinkin sinä koit hyödyllisimmäksi? Kuulen myös mielelläni sinun vinkkisi onnistuneisiin alelöytöihin!

♥ -Anne-